Leader

Kryptovaluták amelyeket 2024-ben otthon is lehet bányászni

kryptovalutak_amelyeket_2024-ben_otthon_is_lehet_banyaszni.png

Milyen kriptovalutát érdemes bányászni?

A legegyszerűbb kriptovaluták bányászatához nincs szükség drága bányászgépek építésére. Bár kezdetben bitcoint lehetett bányászni laptopokkal és asztali gépekkel, a növekvő bányászati nehézség és az ASIC (Application Specific Integrated Circuit) hardverek megjelenése miatt ez már szinte lehetetlen. Viszont más népszerű kriptovaluták bányászata még mindig lehetséges otthon. Ebben a cikkben bemutatjuk a legnépszerűbb lehetőségeket, és útmutatót adunk a kezdéshez.

Dogecoin (DOGE) bányászata

Bár a Dogecoin (DOGE) eredetileg egy mém alapú digitális valuta volt, Elon Musk népszerűsítése révén mára jelentős felhasználói bázissal rendelkező altcoinná vált. A Dogecoint úgy tervezték, hogy folyamatosan bocsátanak ki új érméket, ellentétben a Bitcoin végleges kínálatával. Ez ösztönözheti azokat, akik bányászni szeretnék.

Először is szükséged lesz egy tárcára, hogy tárold a kereseted. Letöltheted a Dogecoin core tárcát, vagy kereshetsz más online tárcákat a weboldalon. CPU bányászat esetén a legjobb szoftver a CPU miner. Ez a módszer lassú, de működőképes. A bányászat gyorsításához használhatsz grafikus kártyákat. Az AMD és Nvidia kártyák a legjobbak. GPU bányászat esetén a cgminer vagy a cudaminer szoftvereket használhatod.

Bár lehetséges az egyéni bányászat is, erősen ajánlott csatlakozni egy bányászcsoporthoz, hogy nagyobb feldolgozási teljesítményt és gyorsaságot érj el, így magasabb bányászati hozamokat generálhatsz. Például a MultiPool támogatja a Dogecoint. A Dogecoint kereskedő tőzsdék közé tartozik a Binance és az OKX is.

Ethereum Classic (ETC) bányászata

Az Ethereum Classic célja az eredeti Ethereum blokklánc megőrzése, alternatívát nyújtva azoknak, akik nem értenek egyet az Ethereum Foundation irányával. Az Ethereum bányászata már nem lehetséges, mivel 2022 októberében áttértek a proof of stake rendszerre. Ez jó hír az Ethereum Classic számára, mivel az ETH bányászatára használt erőforrások könnyen átirányíthatók az ETC bányászatára.

Az ETC-t lehet bányászni ASIC gépekkel, de még mindig megoldható asztali gépeken is. Az Ethereum Classic bányászatához szükséges forrásokat itt találod. Az Ethereum Classicot kereskedő tőzsdék közé tartozik a HitBTC, a Binance és a Huobi Global.

Monero (XMR) bányászata

A Monero (XMR) egy népszerű, anonim digitális valuta. Ez az altcoin kifejezetten úgy lett tervezve, hogy ellenálljon a Monero-specifikus ASIC fejlesztésének, ezért alkalmas otthoni számítógépes bányászatra.

Először le kell töltened egy tárcát a coinjaid tárolásához. Ajánlott a hivatalos Monero GUI kliens használata. Ezután töltsd le a Monerót támogató bányász szoftvert, például a MultiMiner-t. Bár a MultiMiner az egyik legegyszerűbb használni, több más bányászati opció is elérhető online. A Monerót kereskedő tőzsdék közé tartozik a Binance és a Bitfinex.

Zcash (ZEC) bányászata

A Zcash (ZEC) 2016-ban indult, és egy vezető anonimitást előtérbe helyező digitális valuta. Egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy az Equihash algoritmust használja, amely ellenáll az ASIC hardvereknek. Ez lehetővé teszi, hogy otthoni bányászok is részt vehessenek a bányászatában.

Mielőtt elkezdenéd a Zcash bányászatát, először le kell töltened a szükséges szoftvereket a hardvered vezérléséhez. Töltsd le a Zcash blokkláncot, és állítsd be a tárcádat. Ez időbe telik, mivel a blokkláncot teljes egészében le kell tölteni és szinkronizálni kell a node-on. Emellett le kell töltened a grafikus kártyádhoz szükséges illesztőprogramokat is. A Zcash bányászatának teljes útmutatóját itt találod. A Zcash-t kereskedő tőzsdék közé tartozik a Binance, a Huobi Global és a Bitfinex.

Következtetés

Bár a bitcoin otthoni bányászata már nem lehetséges, olyan kriptovaluták, mint a Dogecoin, az Ethereum Classic, a Monero és a Zcash, még mindig bányászhatók otthoni számítógépekkel. A megfelelő hardver és szoftver használatával, valamint bányászcsoportokhoz csatlakozva továbbra is jelentős hozamokat lehet elérni.

A bejegyzés trackback címe:

https://leader.blog.hu/api/trackback/id/tr8618417447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Elrejtés
Advertise here
süti beállítások módosítása